Historie

De Stichting Ijsbaan Maasdriel (Sijm) is ontstaan uit twee verenigingen, n.l. de voetbalvereniging DSC en de wielerclub 'Het Luchtschip'
De 1e schaatsactiviteiten vonden plaats in 1975 op het parkeerterrein van DSC. In de jaren daaropvolgend, 1976 t/m 1978 is getracht van het oefenveld van DSC een ijsbaan te maken. Dat viel niet mee, soms moest de hele nacht tevergeefs gespoten worden, waarna er 's morgens nog geen ijs was.
Op 27 januari 1979 zijn er toch schaatswedstrijden gehouden op de dode Maasarm. Datzelfde jaar stelde Frans van Houten achter zijn champignoncellen een stuk grond ter beschikking. Er werd een waterput en een kleine houten kantine gemaakt. Het was een erg nat jaar, hetgeen de werkzaamheden flink in de weg stonden. Maar dat werd beloond, waarna er in 1980 na veel spuitwerk toch eindelijk ijs was. Het was daar een gezellige tijd, met een kachel die meer rook gaf dan warmte.
Tot 1983 is dit terrein gebruikt als ijsbaan, waarna de gemeente een stuk terrein bij de dode Maasarm ter beschikking stelde. Daar zijn in augustus van dat jaar de eerste werkzaamheden gestart, met het bouwen van een kantine. Gelukkig was het in die tijd een droge periode, hetgeen de werkzaamheden bespoedigde. Alles moest namelijk via het weiland aangeleverd worden, omdat er nog geen afrit van de dijk was. Eind november was alles gereed en op de 25e van die maand kon de ijsbaan officieel geopend worden en ging Sijm van start.
word sponsor
help ijsbaan kerkdriel
Wil jij ons helpen? Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons kunnen helpen bij het klaarmaken en/of prepareren van de ijsbaan. Daarnaast is Stichting IJsbaan Maasdriel is altijd op zoek naar nieuwe sponsors. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!
2024 © Ijsbaan Kerkdriel
Ontwerp & Realisatie door Online Identity